Banka Slovenije: Posrnule slovenske banke moraju biti prodane

Bez autora
Jun 05 2013

Slovenija nije pretjerano odmakla u borbi s krizom. Slovenija je ostvarila napredak jedino na polju priznanja da nije u nacionalnom interesu da gomila zajmove, već da stvori okruženje povoljno za poduzeća koja otvaraju nova radna mjesta. Što se tiče banaka koje su ozbiljno "kontaminirane" političkim i nacionalnim interesima i kojima je neophodna restruktura, pravac je jasan: one trebaju biti prodane odgovornim stranim investitorima. To je jedini način da banke postanu partner vrijedan povjerenja za kompanije u kojima će se stvarati novac, koji će biti upotrijebljen za otplatu dugova nastalih za vreme krize.

Banka Slovenije: Posrnule slovenske banke moraju biti prodaneSlovenija nije pretjerano odmakla u borbi s krizom, zaključak je ljubljanskog dnevnika Delo, nakon uvida u najnoviji izvještaj slovenske centralne banke o financijskoj stabilnosti.

Slovenija je ostvarila napredak jedino na polju priznanja da nije u nacionalnom interesu da gomila zajmove, već da stvori okruženje povoljno za poduzeća koja otvaraju nova radna mjesta, navodi list, a prenosi slovenska agencija STA.

Što se tiče banaka koje su ozbiljno "kontaminirane" političkim i nacionalnim interesima i kojima je neophodna restruktura, pravac je jasan: one trebaju biti prodane odgovornim stranim investitorima, navodi Delo.

"To je jedini način da banke postanu partner vrijedan povjerenja za kompanije u kojima će se stvarati novac, koji će biti upotrijebljen za otplatu dugova nastalih za vreme krize", zaključuje list.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik